Allergier

Her redegjør vi for innholdet i Barnehagebrødet når det gjelder allergier.

28.09.201720:12 Kurt - Ivar Morsdal

ASTMA og ALLERGIFORBUNDET:

https://www.naaf.no/aktuelt/nyhetsarkiv/nye-regler-for-merking-av-mat/

MATTILSYNET:

https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/merking_av_mat/generelle_krav_til_merking_av_mat/nye_regler_for_merking.11940

https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/merking_av_mat/allergener/


GLUTEN:

Noen er ekstra følsomme for gluten i bakevarer. Barnehagebrødet er IKKE tilsatt ekstra GLUTEN, utenom det som er vanlig i kornsortene.

Sjekk link:

https://www.dagbladet.no/mat/vil-du-unnga-for-mye-gluten-kjop-brod-fra-mindre-bakerier/67036802

SPOR AV:

Barnehagebrødet KAN inneholde spor av EGG, MELK og SOYA.

Dette fordi det produseres andre produkter i samme lokaler som Barnehagebrødet.

Selv om transportband og utstyr vaskes, vil det IKKE være mulig å garantere at det finnes spor av nevnte produkter.

Likevel vil dette mest sannsynlig ikke være sporbart med analyser. 

UANSETT hvis man reagerer KRAFTIG på nevnte ingredienser så bør man kontakte lege for veiledning.