L
w

NYHET

Det er med stor glede og stolthet vi kan på Barnehagebrødets 10 års jubileum, lansere nytt design, store ernæringsmessige forbedringer og en miljøvennlig pose.

BARNEHAGEBRØDET 10 ÅR
04.07.201715:35 Kurt - Ivar Morsdal

Barnehagebrødet er en merkevare som er et nordnorsk produkt, basert på naturlige råvarer av høy kvalitet.

Barnehagebrødet har nådd en milepæl.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre Barnehagebrødets ernæringsmessige innhold og vi er stolt av å kunne meddele at Barnehagebrødet er først ute med å tilsette en luktfri, fersk fiskeolje som er produsert innen 24 timer etter mottak.

Vi har utviklet i samarbeid med Vesteraalens AS en fersk fiskeolje som er beregnet på kornprodukter, som er "proppfull" av vitamin D3 og essensielle fettsyrer som blant annet Omega 3 fettsyre. Denne fantastiske fiskeoljen tilsettes Barnehagebrødet og vi har igjennom Mattilsynet fått analysert og dokumentert innholdet av vitamin D3 og Omega 3.

http://www.nettdoktor.no/ernaering/vitaminer/artikler/vitamind.php.

Dette grundige arbeidet gjør at vi har lov å bruke betegnelsen RIK på vitamin D3 og Omega 3 i deklarasjonen på Barnehagebrødet.

Vi har dokumentert et innhold av vitamin D3 på 2,9 uq pr 100 gram vare. Det vil si at ved å spise ca 1 skive av Barnehagebrødet vil du få 1 milligram vitamin D3.

Det finnes forskjellige former av vitamin D og de mest vanlige er D2 (ergokalsiferol) og D3 (kolekalsiferol) . Nyere forskning viser at vitamin D3 har større biologisk effekt og det er denne formen som dannes i huden av sollys og som finnes naturlig i animalske matvarer.

Vi har tilsatt en fiskeolje produsert fra torskelever, som inneholder store mengder av dette potente og stabile vitaminet D3 og ikke minst essensielle fettsyrer.

http://www.healthiereurope.info/d-vitamin-D3.php.

I følge Helsedirektoratet viser undersøkelser at store deler av befolkningen har for lite D- vitamin. Ved å spise Barnehagebrødet daglig vil vitamin-D3 status hos brukerne kunne bedres betrakelig.

http://www.lommelegen.no/artikkel/vitamin-d-mangel.

Barnehagebrødet er også rik på essensielle fettsyrer som blant annet Omega 3 (EPA og DHA). Essensielle fettsyrer er meget viktig for barn i vekst og utvikling, men også for voksne viser forskning. De livsnødvendige fettsyrene kan bare inntas igjennom kosten og fiskeoljen som Barnehagebrødet bruker er rik på disse fettsyrene.

Helsedirektoratet anbefaler et minimumsinntak av EPA på 0,25 g pr dag + DHA. Barnehagebrødet har dokumentert et innhold av Omega 3 (EPA og DHA) på 0,44g pr 100 gram vare (dvs ca 3 skiver brød). Dette er et meget høyt innhold av Omega 3 og forholdet mellom EPA og DHA er som følger: EPA ca 42% og DHA ca 58%.

http://www.matportalen.no/kosthold_og_helse/tema/naringsstoffer/essensielle_fettsyrer_omega-6_og_omega-3

Vi fermenterer kornsortene havre og bygg i Barnehagebrødet. Dette er en tradisjonsrik måte å bake brød på som forlenger holdbarheten. Forskning viser at fermentering spesielt av bygg og havre ser ut til å frigjøre en type antioksidanter (fenoliske syrer) som bedrer biotilgjengeligheten.

https://nofima.no/nyhet/2012/10/melkesyrebakterier-gjor-bygg-og-havre-sunnere/

Posen som brukes av Barnehagebrødet er nå miljøvennlig. Posen fremstilles primært av sukkerroe. For nærmere informasjon se: www.braskem.com.

                         - et sunnere brød skal du lete lenge etter-