L
w

Hvorfor velge barnehagebrødet

Barnehagebrødet er en nordnorsk merkevare og kvalitetsprodukt som har blitt en stor suksess i Nordland. Barnehagebrødet selges også i Trøndelag i de fleste dagligvarebutikker.

12.10.201514:37 Tone-Lise Lyngeng

Brød spiser vi mye av i Norge, ofte både til frokost, lunsj og til kveldsmat. I de senere år har det blitt stort fokus på kostfiber, e-stoffer, kornsorter, vitaminer, mineraler, sporstoffer, fett og salt i det norske kostholdet.

Siden vi tradisjonelt sett spiser store mengder brød er det av stor betydning at brødet er næringstett, inneholder sunne kornsorter, er fiberrikt og er sammensatt på enæringsmessig riktig måte.

Barnehagebrødet er spesielt rettet mot barn og unge i vekst og utvikling, men anbefales også til voksne og spesielt eldre. Generelt spiser vi for lite fiberrik mat og anbefalinger av Helsedirektoratet påpeker nettopp dette:

http://www.matportalen.no/kosthold_og_helse/tema/naringsstoffer/kan_man_faa_i_seg_for_mye_fiber

https://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/neringsstoffanbefalinger-

http://www.matportalen.no/kosthold_og_helse/tema/naringsstoffer/kostfiber

Hva er bra med Barnehagebrødet?

kostholdsveileder Kurt Ivar Morsdal

  • Barnehagebrødet er ikke tilsatt E stoffer, enzymer, ekstra hvetegluten eller andre tilsetninger.
  • Barnehagebrødet har ikke tilsatt siktet hvetemel (hvetemel gir høy blodsukkerøkning og lite næringsstoffer).
  • Barnehagebrødet har minimalt med salt (mye salt er skadelig og små barn bør IKKE ha salt)
  • Barnehagebrødet har selvfølgelig ikke tilsatt sukker.
  • Barnehagebrødet har luktfri fiskeolje fra Vesterålen som fettkilde. Denne oljen er meget rik på vitamin D3 (2.9 microgram pr 100 g vare) og essensielle fettsyrer som Omega 3 fra torskelever. Fiskeoljen er tilsatt 30% rapsolje. Rapsolje er den planteoljen med høyest innhold av vegetabilsk omega-3, tilsvarende ca. 11-13%. I tillegg er rapsolje rik på vitamin E og vitamin K.
  • Barnehagebrødet har hele korn som er malt like før bakeprosess (gjøres manuelt), dermed beholdes vitaminer og mineraler fra skallet i brødet.
  • Barnehagebrødet har mye fiber (8,2g pr 100g vare) fra ernæringsmessige sunne kornsorter, og har 99% grovhet.
  • Bygg og havre er fermentert noe som bedrer holdbarhet og prosessen frigjør antioksidanter og bedrer biotilgjengeligheten.
  • Brødposen er miljøvennlig. 

De viktigste kornsortene er:

Barnehagebrødet holder seg saftig og ferskt lenge. Dermed vil det være minimalt med "svinn" både i butikk og hos husholdningene, se vedlegg1.